وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بهانه تجلیل از اکبر کشاورز شیرازی در تاریخ 28 شهریور 1393 مصاحبه ای با ایشان منتشر کرد. اکبر کشاورز شیرازی متولد 1333 در شهر ری، محقق، نویسنده و عکاس معاصر از سال 1357 تا 1390 بیش از 350 میلیون قطعه عکس هنری و تصاویری از حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری و همچنین عکس‌هایی از بزرگان فرهنگ و هنر و شخصیت‌های مذهبی برای توزیع در داخل و خارج از کشور به چاپ رسانده است. به بهانه مراسم تجلیل از وی، گفت و گویی انجام شده است که در پی می آید.

از چه سالی به حرفه عکاسی مشغول شدید و مشهور ترین عکس های شما کدام ها هستند؟

من عکاسی را از سال 57 آغاز کردم علاوه بر عکاسی عرفانی، تصاویر مشهوری از حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری تهیه کردم. همچنین عکس و بیوگرافی رجال، افراد فرهیخته فرهنگستان‌ها و شخصیت های سیاسی علمی و فرهنگی هنری که بیشتر آن‌ها فوت کرده‌اند، را نیز تهیه کرده ام.  

در حوزه عکاسی آیا افتخاراتی هم داشته اید؟

من از سال 60 در چندین نمایشگاه عکس جمعی و انفرادی حضور داشتم و آثار بنده باعث شده که چندین مورد از سوی رئیس جمهوری، رئیس مجلس شورای اسلامی و دیگر مسئولان نظام از جمله حجت‌ الاسلام سید حسن خمینی مورد تجلیل قرار گیرم و به پاس این همه کوشش در عرصه هنر، پنج بار به‌عنوان عکاس نمونه و چهره ماندگار معرفی شدم.

بالغ بر یک‌ هزار و 600 لوح سپاس از مراجع معظم تقلید، مقام‌ها و شخصیت‌های مختلف سیاسی، هنری، فرهنگی کشور و 10 دکترای افتخاری از دانشگاه‌های مختلف نیز دریافت کردم.

علاوه بر کار عکاسی، آیا فعالیت های فرهنگی هنری دیگری نیز دارید؟

تاکنون 250 جلد کتاب نوشته ام که از بین آن‌ها 15 جلد به چاپ رسیده است. دیوان شمس تبریزی با عکس‌های تزئینی، مجموعه هنری عرفانی با نام خرابه‌های عشق و چاپ مجموعه نگارستان عشق و عرفان که حاصل عکس‌های من از امام (ره) و اشعار عرفانی اوست، ازجمله دیگر آثارم است.

با ما از کتابهایتان بیشتر بگویید.

کتاب هایی که توفیق تالیف آن ها را داشتم، احکام جانبازان مجموعه‌ای از استفتائات مقام معظم رهبری در ارتباط با جانبازان، حدیث عارفان، تاریخ و بررسی رجال شهرری که به چند چاپ رسیده، چراغ راه کمال وصال حضرت معشوق، کتاب ستارگان هدایت، زندگی‌نامه علامه طباطبایی، زندگی‌نامه شیخ صدوق، زندگی‌نامه حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع)، زندگی‌نامه آیت‌الله بهجت، زندگی‌نامه آیت‌الله حسن‌زاده آملی، زندگی‌نامه آیت‌الله شیخ حسین لنکرانی، زندگی‌نامه علامه محمدتقی جعفری، زندگی‌نامه دکتر الهی قمشه‌ای، خاطرات جبهه و دیوان اشک شفق می باشد که به زیور طبع آراسته شده است.

شما افتخار مدال جانبازی را نیز دارید. از حضورتان در جبهه برای ما بگویید؟

من از آغاز دفاع مقدس و عملیات آزادسازی خرمشهر تا پایان جنگ و عملیات مرصاد به مدت 81 ماه در جبهه‌های نبرد حضوری فعال داشتم و در هر قسمت از بدنم نیز یادگاری از جبهه دارم. پس از جنگ نیز با شهید آوینی کارهای مستند انجام می دادیم که بخشی از آن فعالیت ها موجود است.

در پایان اگر نکته ای است، بفرمایید.

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که مراسم تجلیل از بنده، که فعالت هایی هر چند اندک در حوزه فرهنگ و هنر داشتم را برگزار کرد ممنونم. از حجت‌ الاسلام والمسلمین سید حسن آقای خمینی نوه محترم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران که پیام دلنشینی برای این مراسم ارسال کردند، نیز متشکرم.